|
|
Lån  


 
Annonce:


Her er en række gode råd, når du skal ud og finde julelys.

Vælg lyskæder med lysdioder
Lysdioder bruger meget mindre strøm og holder længere end glødepærer.

Godkendte udendørs lys
Husk desuden, at lyskæder, der anvendes udendørs, skal være godkendte til det. Brug aldrig en indendørskæde udenfor.

Kig efter lavt watt-forbrug
Ikke alle producenter oplyser, om lyskæder bruger glødepærer eller lysdioder. Seefter lyskæder med lavt watt-tal. Jo lavere watt-forbrug, jo mindre strøm bruger kæden.

Brug et tænd-sluk-ur
Med et tænd-sluk-ur tænder julelysene automatisk, når du vil have det, og slukker når du vil have det.

Sikkerhed
Sørg for at elektriske lyskæder er tilsluttet korrekt. Specielt hvis det er udendørs.

Undgå transformere
Diodekæder findes både til 12 volt og 230 volt. En diodekæde til 12 volt bruger typisk mere el, fordi den også har en transformer. Diodekæder uden transformer er mest energirigtige og kan desuden købes i moduler, der kan sættes i forlængelse af hinanden. På den måde er det lettere at få en kæde med en passende længde.

Parallel er bedst
Der findes to slags lyskæder: Serie- eller parallelforbundne. I en serieforbundet kæde løber strømmen fra den ene lyskilde til den næste. Går en af dem i stykker, forsvinder lyset altså i hele kæden. Det kan man undgå ved at vælge de lidt dyrere parallelforbundne kæder, hvor lyskilderne er forbundet uafhængigt af hinanden.
Information på sider:

Gode råd om levende lys - Stearinlys - Hvad koster det at holde gang i elektrisk julelys - Gode råd om elektriske julelys - Juleting - Gaveideer - Julepynt - Julelys - Gode råd til udendørs julelys - Adventskrans - Du er her: Julelys - Julelys -